4x bezienswaardigheden in Belgrado met kinderen

4x bezienswaardigheden in Belgrado met kinderen

Belgrado staat al jaren bekend als een van de leukste steden qua stappen en feesten, maar wie zegt dat je deze mooie Servische stad ook niet kunt bezoeken met de kinderen? Vandaag laat ik jullie 4 leuke plekken in Belgrado waar je kunt genieten met het hele gezin.

Zwemmen bij Ada Ciganlija

Ada Ciganlija is een eilandje in de Sava rivier. Dit eiland is omgetoverd tot een heel tof recreatiepark! Aan de beide kanten van de rivier bevindt zich een kiezelstrand. Je kunt er zelfs met de kleinsten heerlijk zwemmen, want op sommige plekken heb je afgezette stukken water, waar het ondiep is. Ook zijn er strandwachten die alles in de gaten houden, maar dat neemt niet weg dat je ook zelf even een oogje in het zeil moet houden bij je mini. Naast dat je je kunt afkoelen en lekker zwemmen zijn er ook een boel andere wateractiviteiten. Zo kan je er bijvoorbeeld waterskiën, waterfietsen. Op het droge is er ook zat te doen, want je kan er golfen, wandelen in een prachtig natuurgebied en verschillende speeltuinen bezoeken. Houd je niet zo van de inspanning kan je ook gewoon genieten van het zonnetje en de rust op een ligstoel of aan tafel van een van de vele leuke strandtentjes.

Beogradski Luna Park

In de buurt van de dierentuin heb je ook een Luna Park oftewel een amusement park. In dit pretparkje kun je verschillende attracties vinden, waaronder een reuzenrat. Helaas is dit parkje in de wintermaanden gesloten, maar dan kan je je prima vermaken in een van de vele speeltuinen in het Kalemegdan park.

4x bezienswaardigheden in Belgrado met kinderen

Belgrado Fort en Kalemegdan park

Kalemegdan Fort is het belangrijkste symbool van de stad. Kalemegdan ligt op een heuvel uitkijkend op het kruispunt waar de rivieren Sava en Donau bij elkaar komen. Deze fort van Belgrado is meer als 2000 jaar oud. Er zijn er zelfs Romeinse sporen te vinden! Daarnaast kan je er ook genieten van o.a. verschillende musea ‘s, kerken, poorten, parken of een heerlijk hapje bij het restaurant Kalemegdanska Terasa. Terwijl je aan het eten ben, kijk je naar een van de mooiste uitzichten van Kalemegdan.

Beo Zoo Vrt

Beo Zoo Vrt is een dierentuin die zich bevindt in Belgrado. De dierentuin is niet heel groot maar wel leuk voor een ochtendje of middagje plezier beleven. De dieren die je er kunt zien zijn onder anderen leeuwen, apen, beren en de oudste krokodil van Europa!

Tip: Voor meer uitjes in Belgrado en de rest van Servie, neem een kijkje op Serbia Travel!

Ben jij al eens in Belgrado geweest?

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge