5x tips om Kerst stress te voorkomen!

5x tips om Kerst stress te voorkomen!

Hoe leuk Kerstdagen ook zijn, het brengt wel stress met zich mee. Wat moet je aan doen? Wat ga je koken? Hoe ga je om met verplichte Kerst dinners waar je geen zin in hebt? Vandaag een aantal tips om je kerststress te verminderen!


 

Wat trek je aan?

Bedenk ruim van tevoren wat je aan gaat trekken en go get it! Dit is een van de grootste stress veroorzakers tijdens de feestdagen . Als je je gewenste outfit gescoord hebt kun je met een zorg minder de rest regelen. Heb je geen tijd om te winkelen in de stad? Shop dan online! Twijfel je over de maat? Bestel het dan in 2 of 3 maten. Deze kun je makkelijk retour doen en een nieuwe maat bestellen kost vaak ook zo veel tijd.

Bedenk ruim van te voren wat je gaat serveren

Op deze manier kan je rekening houden met de gasten die bijvoorbeeld vegan zijn of juist niet. Het makkelijkste is om gewoon een menu te maken, zonder uitzonderingen of te veel poes pas. Hou het makkelijk voor jezelf! Twijfel je over een bepaald gerecht? Maak hem dan al een keer eerder om zeker te weten of alles klopt aan het recept.

Boodschappen

Zodra je weet hoeveel gasten je krijgt, begin gelijk aan boodschappen doen! Dit scheelt je zo veel last-minute stress! Denk hierbij aan lang houdbare dingen, deze kan je zelfs 1 of 2 weken van tevoren inkopen. Om nog meer stres te voorkomen, bestel je vlees of vis bij de slager. Zo voorkom je dag je een dag voor de big dinner geen vlees kunt kopen!

5x tips om Kerststress te voorkomen!

Cadeau’s

Weken voor de feestdagen zie je folders ontploffen met leuke aanbiedingen en aanraders. Ga rustig zitten met de folder, een pen en papier. Zie je iets wat je cadeau wilt geven of wat diegene gevraagd heeft? Schrijf het op. Zo vergeet je niet waar je het gezien hebt. Ik zou er alleen niet te lang mee wachten om het te gaan kopen. De leukste aanbiedingen zijn het snelste weg!

Verplichte kerst dinners

Veel mensen ervaren dit als een grote druk terwijl kerstdagen juist gezellig moeten zijn! Moet je toch naar zo’n verplichte dinner, probeer het positief te houden. Zijn er mensen waar je je aan ergert? Ga niet bij hun aan tafel zitten. Zorg dat je relax bent en doe/eet alleen dat gene wat jij wilt. Niets moet, alles mag en zeg gerust nee

 

Heb jij nog handige tips om deze stressfa

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge