Vandaag een heerlijk ‘gast recept’ van Culinea. Een heerlijk Oosters recept van Chinees gehakt met noedels. Kijk snel voor het recept!


 

Char Siu is een Chinese vleesgerecht uit de Cantonese keuken. Ik heb de Char Siu saus gebruikt om het gehakt op smaak te brengen. Je kunt natuurlijk ook rundergehakt of vegetarisch gehakt gebruiken in plaats van gehakt half-om-half.

Als je de zaadlijsten van de rode peper verwijderd, is deze een stuk minder pittig. Houd je niet van te pittig, gebruik dan een halve of een klein stukje van de rode peper.

 

Ingrediënten 4 personen:

  • 1 paksoy
  • 1 rode peper, in dunne repen
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 2 cm gember, geraspt
  • 500 gram gehakt h.o.h.
  • 2 el rijstwijn
  • 60 ml Char Siu saus (toko of AH)
  • zonnebloemolie
  • 250 gram rijstnoedels
  • 250 gram peultjes, schoongemaakt
  • 1 lente-ui, in dunne ringen
  • 1 handje pinda’s
  • 1 bakje kiemgroente

Bereiding:

Snijd de paksoy in stukken van 3 cm. Roerbak deze in een wok in een scheutje olie samen met de rode peper, knoflook en gember. Lepel uit de pan en zet even apart.

Bak in dezelfde wok op hoog vuur in een klein beetje olie het gehakt rul en bruin. Voeg dan de rijstwijn toe en laat even inkoken en voeg dan de char siu saus toe en bak nog een minuutje. Doe nu de paksoy erbij en bak ook even mee.

Kook ondertussen in een pan met ruim water de noedels en peultjes samen in ongeveer 3-4 minuten. Giet dan af en meng door het gehaktmengsel.

Serveer op een bord en garneer met lente-ui, pinda’s en kiemgroente.

 

Chinees gehakt met noedels

 

Voor nog meer lekkere recepten: Culinea.nl of volg Hanneke op Facebook