De Markthal Rotterdam, wat vind ik daar nou van?

De Markthal Rotterdam, wat vind ik daar nou van?

Afgelopen woensdag bezocht ik de Markthal in Rotterdam. Dit is iets wat ik al zo lang graag wou bezoeken en waarvan ik grote verwachtingen had, maar.. Wat vind ik er nou echt van? Voldoet het aan mijn verwachtingen? Dit is niet echt een review, maar ik wou toch een kleine mening met jullie delen.


 

De Markthal Rotterdam

Voor diegene die niet weten waar ik het over heb, de Markthal in Rotterdam is de eerste overdekte marktvloer van heel Nederland. Een prachtig gebouw waar uniek wonen en goed eten samengebracht is. Met onwijs mooie beschilderingen en kunstwerken aan de binnenkant van de hal. Niet alleen de binnenkant is prachtig, maar de buitenkant ook.

Mijn mening:

Laten we beginnen bij het begin.  Zo als ik al zei vind ik het gebouw echt PRACH-TIG! Het is een beeldige kunstwerk van binnen en buiten, maar van binnen net iets mooier! De schilderingen op het plafond welke mooi ofterwijl de binnenkant van de boog zijn echt mega mooi! Felle kleurtjes, bloemen, ballonnen, fruit.. Je kan het niet bedenken of het is er geschilderd. Heb ik al gezegd dat het prachtig is? De buitenkant.. Een mooie boog met aan de buitenkanten appartementen, onderin winkels en het midden van het gebouw is dus van glas. Zo kan je de mooie beschilderingen ook van afstand zien.

En dan de inhoud.. Mwa.. Absoluut niet wat ik verwacht had! Je hebt er keuze zat qua lunchen/avondeten wat ik wel erg tof vind, maar het is minder markt-achtig dan ik dacht.. Ja, er zijn kraampjes, een hele boel, maar voornamelijk met etenswaren voor mee te nemen of daar te eten. Er was maar een kraampje met groente en fruit, terwijl ik juist meer het idee had dat het zou zijn als de ‘food hall‘ van de Zwarte Markt. Jammer.. Verder had je er nog wat winkeltjes, waaronder een Chinese winkel, een mega mooie (maar dure) winkel met bak en kookspullen, een slijter en wat cafeetjes.

Wat ik wel erg mooi vond was het zoetigheid die ze hadden. Keuze uit tientallen soorten en smaken donuts, Macarons en allerlei andere lekkere en supermooie chocolaatjes! Vooral chocolaatjes die leuk zijn om cadeau te doen!

Duss.. Een dag er voor uittrekken om naar De Markthal te gaan zou ik niet doen, want je bent hooguit een uurtje aan het rondlopen als je er niet eet. Mocht je het toch heel graag willen zien, dan zou ik het combineren met een dagje shoppen in Rotterdam. Het is namelijk pal in het centrum en heel dichtbij het station.

De Markthal Rotterdam, wat vind ik daar nou van?

 

 Wat vind jij van De Markthal in Rotterdam?

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge