Een hele nieuwe levensstyle door gezondheid

Een hele nieuwe levensstyle door gezondheid

Ja, ja, je leest het goed. Tijdens mijn zomervakantie in Servië moest ik naar de dokter toe omdat ik onwijze buikpijn had. Dit bezoekje zorgde voor een drastische verandering in mijn eetpatroon.


Ik struggle al maanden met mijn gezondheid. De ene keer vertelde ik het hier wel en de andere keer niet. Anyhow, ik zo’n 7 a 8 maanden last van mijn buik. Hiermee bedoel ik dus ook echt mijn hele buik. Het stak, het zeurde, het voelde op momenten zelfs alsof er een baby in zat en schopte, maar naast al deze dingen had ik ook zo’n paar keer per dag echt een ‘pijn aanval’ of zo, dat ik op gegeven moment op Paracetamol leefde. Ik ben een aantal keer bij de huisarts geweest, maar die gooide het elke keer op een spastische darm.

Mijn buik deed niet alleen onwijs veel pijn hij zag er ook nog eens uit alsof ik 9 maanden zwanger was. Naast mijn lichamelijke klachten vond ik dit psychisch ook aardig slopend. Ik woonde zowat in oversized kleding en ontweek spiegels.

De huisarts bleef nog steeds bij zijn diagnose, want een spastische darm scheen onwijs veel pijn te kunnen doen en klopte compleet met mijn ‘pijn aanvallen’. Ik besloot mij dus weer in te schrijven bij Weight Watchers want ik walgde op gegeven moment van mezelf. Ook hier klopte het niet helemaal.. Ik viel af, maar bleef net zo opgeblazen wat later dus grotendeels vocht bleek. Ik was doodsbang dat ik niet een of andere kanker in mijn lichaam had zitten, maar kreeg het maar niet voor elkaar om doorverwezen te worden.

Toen de menstruatie ook nog eens ophield en ik mijn ringen niet meer paste stapte ik weer naar de huisarts, want ik was ook ineens weer erg duizelig en misselijk. Haleluja! Ik kreeg een verwijsbrief voor een inwendige echo in het ziekenhuis. Mijn ‘spoedecho’ kon ik pas laten maken na mijn zomervakantie, bijna 4 weken na dat ik gebeld had dus!

Twee dagen voor mijn vakantie had ik ook ineens rugpijn, bekkenpijn. Echt ik zou durven zweren dat ik aan het bevallen was, want zo begon Luka’s bevalling ook, maar ik was en ben echt niet zwanger. Ik nam weer 2 Paracetamol’s en kroop in bed want het was natuurlijk de schuld van die buren die ik eerder die dag had gegeten, mijn gekke darmen konden het weer niet aan..

Toch besloot ik in Servië even een arts te bezoeken. Zo belde ik een instituut en kon bij een internist terecht. Ik deed mijn verhaal in het kort en zij deed wat bloedonderzoeken, hartfilmpje, echo van mijn schildklier en echo van mijn buik. Al gauw kwam eruit wat mij werkelijk mankeert!

Ik heb dus een gal bomvol met stenen, mijn rechter nier was ontstoken en zat vol steentjes, mijn eierstokken waren ontstoken en ik had zand in mijn blaas. Ik wist niet wat mij overkwam en wat ik hoorde! Trouwens mijn schildklier was onrustig maar gelukkig stabiel want hier was ik ook erg bang voor, dat deze weer op hol was geslagen.

Een hele nieuwe levensstyle door gezondheid

Ik kreeg 7 verschillende soorten medicijnen en startte allerlei kuren gelijk die dag dus. Wel werd mij verteld dat deze medicijnen niet een oplossing voor op lange termijn zijn, maar dus tijdelijk. Als ik voorgoed van mijn klachten af wou dan zou ik mijn galblaas moeten laten verwijderen. Ik dacht echt FML..

De eerste paar dagen verging ik ook van de pijn, schijnt normaal te zijn door die stenen en de medicijnen, maar gelukkig na zo’n 4 a 5 dagen ging het vooruit. Ik verloor een hele boel vocht, mijn buik die werd maar kleiner en kleiner. Het is niet dat ik nu een of ander slank iemand ben, maar mijn buik lijkt in ieder geval niet op een zwangerschapsbuik. Qua gewicht ben ik ook maar 2 kg kwijt, maar mijn lichaam lijkt wel 10 kg lichter.

Naast mijn medicijnen moest ik ook mijn eetpatroon veranderen en niet zo’n beetje ook! Ik mag geen gekruid, ik mag zo goed al geen deegwaren, geen gedroogd vlees (door zout), geen varken, geen dit, geen dat.. Natuurlijk mag ik nog steeds vlees eten maar het liefst alleen kip of kalkoen. Vis mag trouwens ook, maar dat is geen vlees. Anyhow, een hele omslag!

Nu ben ik heel druk met de juiste eetpatroon te vinden en creatief te zijn met wat ik eet, want ik probeer om zoveel mogelijk vegetarisch te eten, met bijvoorbeeld in het weekend lekker stukje vlees. Op zaterdag of zondag laat ik mij dan even gaan, maar dat erna voel ik het wel.

Ik eet nu al 2 weken zo goed als geen vlees, zo min mogelijk brood, sowieso geen vleesvervangers want ik vind dat onnodige troep voor je lichaam (no hard feelings voor wie dat wel eet). Ik drink misschien een blikje Cola per week een snoep zo goed als niet.

Ik snap niet hoe, maar ben geen grammetje kwijt op de weegschaal, maar mensen wat voel ik mij goed! Ik voel mij een stuk fitter lichamelijk en daardoor ook enorm goed geestelijk!

Ik moet wel toegeven dat ik het onwijs pittig vind, zo opletten op wat ik eet, maar ik denk (hoop) dat het een kwestie van tijd is. Aankomende week wil ik ook een afspraak maken met mijn huisarts om hem even te vertellen dat er toch meer aan de hand was. Oh trouwens de waardes van mijn algehele bloedonderzoek waren oké! Thanks God!

Ik ben dus ook weer terug online, maar dan wel 3 dagen in plaats van 5. Even rustig aan doen en toch doen wat ik het liefst doe, bloggen

 

Share:

2 Reacties

 1. Wavatar
  Lieke
  14 augustus 2017 / 20:48

  Jemig Sanja ! Mijn galblaas is ook verwijderd ivm stenen, let wel op, bij mij moest dit ivm ontstekingen..
  op je voeding letten kan veel helpen, gewoon door blijven zoeken jij.. fijn dat je zoveel beter voelt iig

 2. Wavatar 14 augustus 2017 / 21:00

  Jeetje wat heftig! Wat balen dat je huisarts het niet heeft gezien. Dat had wellicht al veel kunnen voorkomen. Snel dat gesprek aangaan dis.
  Marijke onlangs geplaatst…Fairtrade ontbijtboxMy Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge