DIY: Een leuke manier om je sleutels een vaste plek te geven.

Zo als gewoonlijk ga ik vaak het internet afstruinen op zoek naar leuke inspiratie. Zo kwam ik ook terecht op Welke. Ik wist niet wat ik zag! Wauw wat een prachtige inspiratie allemaal voor in huis! Zo kwam ik ook een simpele maar erg leuke -vind ik- manier tegen om je sleutels een vaste plek te geven & je niet een ongeluk hoeft te zoeken als je weg wilt. Natuurlijk ging ik het proberen om na te maken, samen met lieffie & het is ons gelukt! Hier onder wil ik graag met jullie delen hoe je het doet & het eindresultaat natuurlijk!

Je haalt de achterkant van de fotolijst eraf. Ook haal je het glas eruit. Vervolgens meet je uit hoe breed de binnenkant van het lijstje is. Als je dat uitgemeten hebt deel je het door aantal haken (hangplekken) die je wilt gebruiken. Dus bijvoorbeeld de binnenkant is 60 cm breed, je wilt 4 plekjes hebben voor je sleutels, dat is 60:4=15 centimeter afstand tussen de haakjes. Als je de afstand weet ga je de haakjes indraaien. Heb je alle haken op de juiste plek & hoe je ze wilt hebben? Dan is je ‘sleutellijstje’ klaar!
Tip: Een houten fotolijstje is makkelijker want dan kun je de haken met de hand erin draaien. Besluit je toch een kunststof fotolijstje te gebruiken? Boor dan de gaatjes een beetje voor met een boormachine. Gebruik wel de juiste maat boor hihi.

Dit is hem dan! Het is super makkelijk & leuk om te maken & het kost je maar een paar euro. Hoe wel het hangt er natuurlijk van af hoe duur lijstje je uitkiest. De haken zijn te koop bij elke bouwmarkt, stuk of 2o voor maar een of twee euro!

Ik vond het erg leuk om te doen samen met Slobodan. We hebben het ‘lijstje’ in de gang hangen naast de voordeur. Op deze manier voorkomen we dat de sleutels zoek raken. Persoonlijk vind ik het dus een erg handig ‘systeem’ + het ziet er leuk uit! Oh trouwens je zou het ook voor je sieraden kunnen gebruiken in plaats van sleutels of voor wat anders natuurlijk!

Wat vind jij van deze DIY? Ga je het ook proberen te maken?
:liefde:

Share:

9 Reacties

 1. Wavatar 8 december 2012 / 16:06

  Superleuk idee! Ben zelf altijd mijn sleutels kwijt, dus denk dat ik het ook maar een keertje ga maken! xoxo

 2. Wavatar 8 december 2012 / 18:04

  Wat ziet dat er mooi uit, hoe creatief! Echt heel leuk gedaan, makkelijk én leuk om te maken

 3. Wavatar 9 december 2012 / 12:28

  Superleuke DIY!
  Ik ben altijd mijn sleutels, kluis, fiets, huissleutel kwijt dus dit is een handige optie!
  xxx

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge