Mama vertelt #1: Bevallingsverhaal van Amy

Mama vertelt #1: Bevallingsverhaal van Amy

Vandaag luiden we een nieuw rubriekje in ‘Mama vertelt’. Elke eerste week van de maand kan je een bevallingsverhaal van een mama lezen. We starten met een kersvers verhaal van Amy haar bevalling van Tes.


21 april in de avond ben ik nog naar de bloemencorso gegaan met het idee nou wie weet brengt het wat op gang. Een heel stuk gelopen van en naar het dorp. Daarna ben ik om 11 uur lekker gaan slapen. Zo rond 1.15 werd ik wakker en gelijk braken mijn vliezen snel uit bed gesprongen want er lag geen plastic onder maar gelukkig is mijn matras bespaard gebleven.

Ik heb zelf nog een half uur in de woonkamer gezeten met gedimd licht nerveus wachtend tot de weeën begonnen, toen ze dus na dat half uurtje begonnen waren heb ik Jeroen wakker gemaakt en even later werd ook Jayden wakker en heb ik me ouders gebeld. Die kwamen naar mijn huis en daar hebben we een uurtje gezeten, ik met beginnende weeën. Jayden is met mijn vader meegegaan en even later kwam de verloskundige, ik zat toen op 4cm.

Na twee uurtjes ongeveer ging ze me weer checken en zat ik op de 5cm, niet heel veel opgeschoten, tussendoor ging ik douchen en rondlopen want de weeën waren nog te doen maar werden wel geleidelijk pijnlijker. Weer wat uurtjes verstreken en ik zat op 6-7cm het schoot niet heel snel op en dat kwam doordat mevrouw een sterrenkijker was geworden. Toen zij de verloskundige dat als ik over anderhalf uur niet opgeschoten was we naar het ziekenhuis zouden gaan. Toen had ik even een instort moment, veel gehuild bij Mn moeder want ik was moe en de weeën waren pijnlijk.

Daarna beurde ik weer op en toen begonnen de weeën echt goed door te zetten, men wat waren die pijnlijk. Ik ging niet meer weg bij de bar dat was mijn veilige plek geworden waar ik ze het best op kon vangen. Ook al waren het echt zware weeën ben ik trots op mezelf hoe beheerst ik ze heb opgevangen.

Ongeveer na een uur met die weeen zat ik op 9 cm! Jippie, we konden gewoon thuis blijven, ik was zo blij! Ik heb nog 20 minuten ongeveer weeën opgevangen en toen kwam eindelijk de persdrang waar ik zolang op had gehoopt. Vorige keer viel de persdrang als een opluchting maar dit keer waren ze heel heftig dat het me zwaar overviel. Ik raakte in paniek en ik was bang om te persen, de tweede perswee was zo lang en zo heftig qua kracht dat ze er al zowat kwam uitvliegen.

Tess was duidelijk even van slag van haar snelle entree dat ze even goed gewreven moest worden en was ze lekker paars. Maar na een minuutje kreeg ze toch een apgar score van 9, ze is nog wel een tijdje paars gebleven :) Door het snelle persen liep ik een subtotaal ruptuur op maar ik kan eerlijk zeggen dat ik daar veel minder last van heb dan mijn knip van de vorige keer!

Het was wel echt even balen dat ik thuis zonder pijn medicatie ben bevallen en ik toch nog een ruggenprik moest krijgen achteraf 😅 Uiteindelijk duurde de bevalling even lang als die van Jayden zo een 12 uurtjes en heb ik deze bevalling als zwaarder ervaren, beiden zonder pijnbestrijding. Maar hè we krijgen er altijd wat moois voor terug 💗

Tussendoor appte ik nog even live met mijn lieve ig whatsapp groepje, waar ik ook veel steun uithaalde! Ik kreeg ook de vraag wat ik vind van de kraamzorg tijdens de bevalling en in de kraamweek. Ik kan eigenlijk alleen maar positief zijn en ben zo blij dat we dit in nl hebben!

Na 8 dagen ben je ook wel blij dat je het rijk weer voor je alleen hebt maar ze helpen je zo goed met borstvoedings advies, ze zorgen ervoor dat je ff gaat slapen overdag en dat je huis netjes is (althans bij mij) iedere dag is het hier weer spik en span!

Tijdens de bevalling gaf ze precies op de juiste moment steun en op de juiste momenten lieten ze me met rust, ik heb haar dus ook als prettig ervaren tijdens de bevalling. Toen ik naar het ziekenhuis moest heeft zij nog opgeruimd thuis. Dus toen wij weer thuiskwamen was er niks meer te zien van de bevalling die heeft plaats gevonden

Zou ik het weer thuis doen? 
Ja zeker wel, je voelt je zo op je gemak thuis. Wel moet je de juiste instelling hebben voor een thuisbevalling, als je er al met angst in gaat dan werkt het vaak niet.
Hopelijk hebben jullie met plezier gelezen! 🌸
Share:

1 Reactie

  1. Wavatar 1 mei 2017 / 22:17

    Ik zou het echt niet durven om thuis te bevallen. Maar ik mocht dat ook niet vanwege complicaties. Wat hebben je kinderen mooie namen! Hoe vind de grote broer het om een zusje te hebben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge