Nick Jr persevent met Kim Kötter en Farnaz Esnaashari-Charmatz

Nick Jr persevent met Kim Kötter en Farnaz Esnaashari-Charmatz

Gisterochtend vertrokken wij richting Amsterdam voor een heel tof event. Nick Jr. en ambassadrice Kim Kötter nodigden ons namelijk uit voor een leuke ochtend! Toen ik Luka vertelde wat we gingen doen, kon ik 1,5 uur aanhoren ‘zijn we er al’ en op de terugweg ‘mama, ik wil dit elke dag doen’. Ons kind heeft een dag uit zijn leven gehad! Kijk snel verder!


 

Nick Jr. persevent

Nick Jr. is het zender wat hier in huis onwijs veel wordt gedraaid. Luka is dan ook echt fan van volgens mij elke serie die er op voorbij komt, maar zijn grootste favorieten zijn toch echt wel Blaze & de Monsterwielen, Paw Patrol en Shimmer & Shine. Naast urenlange tv plezier is het online gebeuren van Nick Jr. ook een grote hit! Zo kan Luka zelf uitkiezen wat die kijkt en welke spelletje die speelt, zonder dat ik mij druk hoef te maken dat die per ongeluk iets raars te zien krijgt zo als dat nog wel eens gebeurde met Youtube.

Het persvent van vandaag stond natuurlijk ook helemaal in de teken van deze leukers. Kim Kotter opende het event met een leuke speech. Wat ik leuk vond is dat haar zoontje Muck en haar lover Jake ook even kwamen kijken. Wat een dotje is Muck toch! Vervolgens kregen we nog een aantal interessante presentaties waarvan eentje echt magisch was, want wij mochten kijken achter de schermen van Shimmer & Shine! De bedenkster van Shimmer and Shine Farnaz Esnaashari- Charmatz was er namelijk zelf! En ik kan je zeggen, wat een fantastische en lieve vrouw is dat zeg!

Nick Jr persevent met Kim Kötter en Farnaz Esnaashari-Charmatz

Farnaz Esnaashari- Charmatz

Farnaz was namelijk heel erg open en vertelde zo van alles over de serie, vanaf het begin af aan tot wat het nu is. Zo vertelde ze bijvoorbeeld ook dat haar kinderen haar grooste inspiratie zijn en deze ook op verschillende manieren terugkomen in Shimmer and Shine. Zo kwam hard dochtertje (toen die tijd 2 jaar oud) naar haar toe en riep ‘mama mijn lievelingskleur is GLITTER!’ Niet alleen haar kids, maar ook haar overgrootvader heeft een karakter in de serie, echt tof haha!

Ook vertelde ze dat toch het belangrijkste in Shimmer and Shine de boodschap achter verhaal is. Dat de dames eigenlijk voor elkaar opkomen en een team zijn. Dat de ‘gemene’ Zera eigenlijk helemaal niet zo gemeen is. Zera is gewoon bezig met wat zij voor zichzelf het beste vind tot dat het allemaal een zooitje wordt en zij het samen met de andere dames oplost. Wat het mooie aan het verhaal is, dat ondanks hoe verschillend ze allemaal zijn en wat wies belangen zijn, ze elkaar accepteren zo als ze zijn en elkaar gewoon helpen.

Leuke feitjes;

Shimmer and Shine werd bedacht in 2008
In 2010 werd Shimmer geboren en Shine in 2012
De serie ging in 2013 in productie.
Over een aflevering van Shimmer and Shine doen ze ongeveer 8 maanden.
Over een hele seizoen van Shimmer and Shine doen ze 1,5 jaar
In Amerika werken er zo’n 65 personen aan en in India 300!!

Veilig verkeer Nederland

Naast de presentatie van Kim en Farnaz was er ook een leuke presentatie over veilig verkeer Nederland. Veilig verkeer Nederland heeft namelijk een samenwerking met Paw Patrol. Zo kunnen ze op een leuke, veilige en speelse manier de verkeersregels  bij de kinds onder de aandacht brengen. Wil je ook je kindje op een leuke manier de verkeersregels onder aandacht brengen, dan kun je hier de folder downloaden.

Genieten

Na de presentaties konden de kinderen dus Shimmer and Shine en de pups van Paw Patrol ontmoeten, met ze op de foto gaan. Ook konden ze met de pups spelen in een leuke ‘speelpaleis’/springkussen. Ook konden ze op de tablets de nieuwste apps uitproberen, de nieuwste merchandise bewonderen en genieten van allerlei lekkere Paw Patrol cupcakes, broodjes en drankjes.

Al met al was het een mega interessante en leuke event. Mijn zoontje heeft in ieder geval de dag van zijn leven gehad! Jullie hadden zijn gezichtje moeten zien tijdens het spelen met zijn pups helden en het knuffelen met Shimmer and Shine!

Als of dat allemaal nog niet genoeg was ontvingen we ook nog eens een leuke goodiebag! Hier in zaten wat leuke speeltjes zo als Shimmer, Chase. Een dvd van Bubble Guppies en meer!

 

 
Nog maals bedankt Nick Jr., Kim, Farnaz en de ladies van de PR, het was fantastisch! 

// Nick Jr., onderdeel van Viacom International Media Networks Benelux, is het multiplatform kanaal voor kinderen van 2 tot 6 jaar dat educatieve en vermakelijke content biedt met fantastische verhalen en karakters die kinderen motiveren om slimmer te spelen in een veilige en betrouwbare omgeving. Het edutainment aanbod is 24/7 beschikbaar op televisie (KPN: kanaal 53, Ziggo: kanaal 306) en de interactieve website Nickjr.tv. Programma’s als PAW Patrol, Wallykazam!, Blaze en de Monsterwielen en Shimmer & Shine zijn bij Nick Jr. te zien. //

Share: