Nieuwe start IsiLimela game lodge bij Krugerpark

Nieuwe start IsiLimela game lodge bij Krugerpark

Per half januari zijn Bas en Marike van Dam uit Leidsche Rijn (Utrecht) het avontuur aangegaan en runnen nu met hun drie kinderen de lodge midden in de Afrikaanse wildernis. IsiLimela Game Lodge in Hoedspruit, Zuid-Afrika was een half jaar gesloten en werd voorheen succesvol gerund door Zuid-Afrikaan Miles Whitehouse en zijn vrouw Jean. Ben je al nieuwsgierig? Lees dan gauw verder!

Nieuwe start IsiLimela game lodge bij KrugerparkZodra je de gate binnenrijdt weet je het; dit is een uniek stukje Afrika! Hier is het op elk moment genieten van alles wat de Afrikaanse natuur je te bieden heeft. De lodge is gelegen in het prachtige Parsons Game reserve en is onderdeel van het Greater Krugerpark, midden in een big five area. Het geheel ligt op een heuvel en heeft prachtig uitzicht over de Zuid-Afrikaanse bush en de Drakensbergen. Op deze plek kun je intens genieten van de alom aanwezige natuur en de rust. De dieren zijn in hun natuurlijke omgeving vanuit de lodge te bewonderen. De lodge is door de vorige eigenaren zichtbaar met veel liefde opgebouwd en onderhouden.


Table d’hôtes

De lodge is kleinschalig en bestaat uit 4 chalets, met in totaal 10 bedden. Elke chalet ligt aan de rand van het terrein met prachtig uitzicht. Ze hebben elk een compleet ingerichte keuken, eigen sanitair, vuurplaats en BBQ-area. De drie luxe chalets hebben bovendien een typisch Afrikaans vrijstaand bad en een buitendouche (een ervaring!). Bijzonder voor deze lodge is de mogelijkheid om van een verrukkelijk ontbijt en table d’hôtes gebruik te maken. Daarnaast kun je iedere avond aanschuiven bij de boma (Afrikaanse vuurplaats) voor een drankje om de ervaringen van die dag te delen. De lodge beschikt over een heerlijk zwembad voor een verkoelende duik met eveneens uitzicht over de bush, waar je regelmatig verrast wordt door voorbijlopende giraffes, impala’s en koedoe’s.

Activiteiten
IsiLimela biedt gamedrives en bushwalks op eigen terrein aan (8000ha). Tevens is er de mogelijkheid om een helikoptervlucht te maken vanaf het eigen heli platform. Er zullen yoga en meditatieweken gehouden worden, want het heliplatform leent zich hier uitstekend voor! Verder zijn er in de omgeving veel bezienswaardigheden zoals o.a. de drie Rondavels, Blyde River Canyon, Godswindow en het Krugerpark.


Wie runt de lodge?

De lodge wordt gerund door Bas, voorheen manager logistiek bij Mercedes-Benz Nederland en Marike, voorheen tassenontwerpster (eigen label by MarikeMonique), styliste bij interieurwinkel Elisabeth Charlotte en eigenaresse van conceptstore BlendUT.nl in Utrecht. Zij hebben een bewaker/ tuinman/ klusjesman en twee huishoudelijke hulpen in dienst. Hun drie kinderen Annabel, Diederik en Ferdinand gaan sinds kort naar een Zuid-Afrikaanse school.

Bas en Marike hebben de taken al goed verdeeld: “we keken waar onze kwaliteiten lagen en verdeelden zo de taken”. Bas richt zich op het onderhoud van de lodge, de website, de boekingen en het informeren van de gasten over alle bezienswaardigheden in de omgeving. Hij is een super gids gebleken! Kan uren vertellen over de omgeving.

Marike richt zich op de styling van de lodge, het social media gedeelte, het bedenken van lekkere table d’hôtes maaltijden, de administratie en het klaarmaken van de chalets samen met het personeel. Een goede sfeer neerzetten vinden Marike en Bas erg belangrijk. “Wij willen graag dat de gasten zich hier thuis voelen en zich helemaal kunnen ontspannen en kunnen genieten van alles wat Zuid-Afrika te bieden heeft”!


Goed doel

Naast dat zij de gasten maximaal willen laten genieten van Zuid-Afrika, willen Bas en Marike ook iets terugdoen voor de Zuid-Afrikaanse minderheden. Zij ontdekten dat minder validen nagenoeg geen kans hebben op de Afrikaanse arbeidsmarkt en willen hier aandacht aan geven. Ook leerden zij dat Afrikaanse kinderen wel naar school gaan, maar dat het in achtergestelde wijken dan ontbreekt aan geld voor schoolboeken. Voor vertrek hebben Bas en Marike in Nederland hiervoor geld ingezameld.

Klinkt dit nou niet als muziek in de oren? Bij mij in ieder geval wel! I love Afrika en het is echt een van mijn grootste dromen om een keer een reis naar te maken!

Ben jij wel eens in Afrika geweest?

 

 

Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge