Ovengerecht: Kipfilet met champignons en kaas!

Vandaag een receptje uit mijn vaderland. Een recept die wij geregeld eten, want het is een heerlijk ovengerecht die je al dag van tevoren kan voorbereiden en het je maar 15 min kost om het af te maken. Op deze manier heb je een heerlijk, vers gerecht op een dag dat je haast hebt.

Dit heb je nodig:

  • 800 gr kipfilet
  • 2 a 3 el bloem
  • 1 Ui
  • 500 gr champignons
  • 2 wortels
  • 200 ml crème fresh
  • 1 el mosterd
  • 1 tl origano
  • 1 el gedroogde kruiden (naar wens)
  • 250 gr geraspte kaas
  • Boter
  • Peper
  • Zout

How to:

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Snijd de kipfilet en ui in blokjes, champignons door midden en wortel in plakjes. Rol de kipfilet door de bloem en bak deze mooi goud gaar. Vet de ovenschaal in en doe hier de kip blokjes in. Doe er zout en peper naar smaak op. Smeer de bovenkant van de kip blokjes met mosterd in en bestrooi het met oregano.

Bak ondertussen op verhitte olie de uitjes glazig. Blancheer de champignons, laat ze goed uitlekken en voeg deze samen met de wortel en gedroogde kruiden bij de ui. Meng alles door elkaar en laat het ongeveer 4 a 5 minuutjes stoven. Doe er nu crème fresh bij, roer goed en giet het over de kipfilet in de ovenschaal. Bestrooi het nu met geraspte kaas. Bak het voor 15 minuten in de oven.

Tip: Serveer het met frietjes en sla (beetje zout, olie, azijn erbij doen en klaar!)

Ovengerecht: Kipfilet met champignons en kaas!

Mocht je het gerecht gemaakt hebben, laat het mij weten door op Social Media de #bysannl te gebruiken.

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge