Paprika’s grillen en ontvellen a la Balkan style

Paprika’s grillen en ontvellen a la Balkan style

Gegrilde paprika salade is een van mijn favoriete salade’s van thuis, vooral in de winter. Vandaag laat ik jullie zien hoe mijn moeder en oma vroeger kilo’s paprika’s grilden, schoonmaakten en invroren om in de winter heerlijk te kunnen genieten van de paprika salade.


 

Dit heb je nodig:

▲ Een bak die je kan afsluiten of vershoudfolie
▲ Paprika’s
▲ Barbecue/ bakplaat

How to:
Was de paprika’s goed en droog ze af met een keukendoek. Zorg dat het vuurtje goed opgestookt is en leg nu de paprika’s op de plaat. Na enkele minuten worden de eerste zwarte blaren al zichtbaar. Dit betekend dat je nu de paprika’s voorzichtig om moet draaien. Blijf dit doen totdat de paprika’s aan alle zo goed als zwart zijn. Kijk wel uit dat de paprika’s niet te erg verbranden, dit tast de smaak aan en niet in de positieve zin De paprika’s krijgen dan grijze brandplekken in plaats van zwarte.

Als de paprika’s klaar zijn doe ze dan in een goed afsluitende bak voor ongeveer een kwartiertje. Je kan ook een pan of saladeschaal gebruiken en deze afsluiten met een vel vershoudfolie. Op deze manier kan je de velletjes moeiteloos van de paprika’s af krijgen. Je kan de paprika’s gelijk gebruiken voor een salade of gerecht, maar je kunt ze ook prima in zakjes doen en invriezen.

Mededeling: volgende week woensdag komen er 2 lekkere salade recepten met deze paprika’s. Nog even geduld dus

Disclaimer:  De paprika’s op de onderstaande foto’s zijn niet te lang gebakken, maar lijken grijs door de flitser van de camera. Het was een beetje rot weer en de belichting was niet mooi te krijgen!

Paprika's grillen en ontvellen a la Balkan style

 

 

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge