Recept: Čupavci aka Chocolade kokos spongecake

Čupavci aka Chocolade kokos spongecake, yummy!  Alweer een Balkan recept want ik merk namelijk dat jullie dat erg leuk vinden! Vandaag dus een lekkere luchtige cake met chocolade en kokos, helemaal home made en zoals mijn oma het maakte


Dit heb je nodig voor de cake:

  • 3 eieren
  • 200 gr kristalsuiker
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 100 ml melk
  • 300 gr bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • een snufje zout

Dit heb je nodig voor de chocolade dip:

  • 200 gr boter
  • 200 chocolade, puur
  • 100 ml melk
  • 100 gr suiker
  • 300 gr kokosschaafsel (voor te dippen)

How to:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de eieren, suiker en vanille suiker in een kom. Mix dit voor ongeveer 4 a 5 minuten tot een mooie luchtige, schemerige mengsel. Voeg nu de zonnebloem en melk toe en spatel het voorzichtig door elkaar. Doe er nu ook beetje bij beetje bloem, bakpoeder en een snufje zout bij. Mix dit even goed door elkaar. Zorg dat er geen klonten overblijven.

▲ Tip: Wil je 100% zeker het klonten voorkomen, zeef dan de bloem even voor het gebruik.

Bedek de onderkant van de bakplaat met bakpapier. Smeer de zijkanten goed in met boter en bestrooi deze vervolgens met bloem. Op deze manier laat de cake straks mooi los rondom de randen. Bak de cake voor ongeveer 10 a 15 minuten. Dit is natuurlijk afhankelijk van je oven.

 Tip: Je kan zien dat de cake klaar is als de randen mooi los beginnen te komen van de bakvorm of door met een sateprikker in het midden van de cake te prikken, blijft de schoon dan is de cake gaar. 

Wanneer de cake klaar is, laat deze eventjes afkoelen. Als de cake goed koud is, snij deze dan in vierkante blokjes van ongeveer 4 bij 4 cm.

Doe de boter, melk en suiker in een pan. Laat dit rustig smelten op middelhoog vuur. Als alles gesmolten is, voeg er dan ook de chocolade aan toe. Wanneer de chocolade gesmolten is, laat de mengsel voor ongeveer 1,5 minuut prutten en koken. Haal de dip van het vuur en dip er blokje voor blokje de cake in.

Dus: cake goed, rondom in de chocola dippen. Vervolgens goed, rondom in de kokos rollen. Zorg dat de cake goed bedekt is met chocolade anders plakt de kokos niet goed. Het is de bedoeling dat er een mooi, redelijk dik laagje kokos op blijft plakken namelijk. Herhaal dit uiteraard tot dat je alle cakes gehad hebt. Je kan de cake gelijk eten, maar het is lekkerder als je hem uurtje of twee even laat staan zodat alles goed intrekt en aanhardt zeg maar.

Ik zou zeggen: geniet ervan! Vergeet mij vooral niet te taggen op Instagram of Facebook als je het recept gemaakt hebt!

 
Recept: Čupavci aka Chocolade kokos spongecake

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge