Zo hou je je keuken netjes en up to date

De laatste tijd ben ik heel druk om zo essentieel mogelijk boodschappen te doen en te koken. Van bijvoorbeeld een week menu tot voedsel verspilling voorkomen door eerst voorraad op te maken voor dat ik wat nieuws aanschaf. Ik kan je zeggen het scheelt best een boel geld, maar ook onnodig weggooien van voedsel. Vandaag deel ik een aantal tips die voor mij werken.

  • Doe je voorraad in doorzichtige potjes. Zo kun je precies zien hoeveel je nog hebt.
  • Heb je voedsel ik blikjes/potjes, sorteer deze van ‘oud’ naar ‘nieuw’. Zo gaan eerst de producten op die aan de datum zijn.
  • Bewaar je kruiden in de buurt van de fornuis. Dit zorgt er niet alleen voor dat je ziet welke kruiden je nog hebt, maar het stimuleert om te experimenteren met kruiden tijdens het koken.
  • Hou minimaal een keer in de week kliekjesdag. Maak bijvoorbeeld een lekker groente rijk gerecht uit de oven, een salade of wok het eens een keer.
  • Heb je overrijp fruit? Niet weggooien! Maak er een smoothie van of met overrijpe bananen lekkere bananenbrood.
  • Je kunt groente en fruit ook schoonmaken, in stukjes snijden en invriezen. Zo hoef je niet perse alles op korte termijn op te maken.
  • Heb je knoflook die tegen zijn einde aan zit? Maak het schoon en bewaar het in een potje met olie. Bewaar knoflook nooit in de koelkast, dit zorgt er voor dat die gaat schimmelen.
  • Kijk minstens een keer in de maand je voorraad kastjes na. Zo voorkom je dat de producten over datum raken en weg gegooid moeten worden.
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *