Stoofperen in een jasje van bladerdeeg!

Een heerlijk recept voor de feestdagen. Chique uitziend terwijl het mega makkelijk te maken is. Vind de stoofpeertjes op deze manier ook een beetje op kleine kerstboompjes lijken, wat ze nog toepasselijker maakt!

Dit heb je nodig:

  • Stoofpeertjes
  • 500 ml witte wijn
  • 1 laurier blad
  • 150 gram suiker
  • 1 kaneelstok
  • 1 el Citroensap
  • 1 Vanillestok
  • Kaneelpoeder
  • Bladerdeeg
  • 1 ei

How to: 

Schil de stoofperen voorzichtig, zorg dat het steeltje bovenaan wel blijft zitten. Snijd het kroontje onderin eruit en maak de peren plat indien nodig. Op deze manier blijven ze straks mooier rechtop staan. Schraap de binnenkant van het vanillestokjes en doe beide in een pan met peren. Voeg nu ook de wijn met citroensap, 150 gr suiker, laurierblad, kaneelstokje toe. Breng dit alles aan de kook en laat voor 45 min met de deksel erop op laag vuur stoven.

Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Laat ook ongeveer 10 minuten voor dat de peertjes klaar zijn het bladerdeeg ontdooien. Haal de stoofpeertjes voorzichtig uit de pan en laat ze iets afkoelen. Verwijder het vanillestokje, laurierblad en het kaneelstokje uit de wijn en laat deze op laag vuur pruttelen zonder deksel. Hou het wel goed in de gaten en zet het vuur uit zodra siroop de gewenste dikte heeft.

Snijd het bladerdeeg in reepjes van ongeveer 1 cm. Begin onder aan de peer met wikkelen. Zorg wel dat de volgende strook goed vastgedrukt wordt aan het uiteinde van de strook die al om de peer zit. Zorg wel dat de stroken elkaar een beetje overlappen en ga zo door tot dat je helemaal boven aan bent.

Zet de peren in een niet te diepe ovenschaal want als je een te diepe ovenschaal gebruikt kan het onderste gedeelte van bladerdeeg niet zo knapperig worden. Klop het ei los en bestrijk het bladerdeeg hiermee. Het ei zorgt dat het bladerdeeg een mooi goud kleurtje krijgt. Meng nu ongeveer een handje suiker met een eetlepel kaneel en bestrooi de peren hiermee. Zet de peren voor ongeveer 20 minuten in de oven. Serveer de peren op een leuk bordje en bedruip ze met het ingekookte siroop en leg er eventueel een bolletje slagroomijs of tufje slagroom bij.

 

Tip: De peren zijn warm maar ook koud te serveren. Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar warm, dan is het bladerdeeg nog lekker knapperig.

 

Stoofperen in een jasje van bladerdeeg!

 


 

 

Share:

1 Reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge