Recept: Servische cakejes met chocolade en kokos – Čupavci

Cakejes gedompeld in chocolade en kokos oftewel Čupavci, zijn een van mijn lievelings lekkernijen. Als mijn moeder of oma vroeger de keuken in doken om Čupavci te maken zaten mijn vader en ik met smacht te wachten haha. Čupavci zijn echt een van de dingen die mij aan mijn jeugd herinneren.

Dit heb je nodig voor cake:

  • 6 eieren
  • 10 el suiker
  • 1 zakje vanille suiker
  • 1 el citroenschil, geraspt
  • 8 el bloem
  • 500 ml olie
  • 500 ml water
  • 1 zakje bakpoeder

Dit heb je nodig voor de crème

  • 200 gr chocolade, puur
  • 150 gr margarine
  • 500 ml melk
  • 300 gr kokos

How to:

Voorbereiding: Verwarm de oven voor op 200 graden. Bedek de bakplaat met bakpapier.

Scheid nu eigeel en eiwit van elkaar in 2 verschillende bakjes. Meng eigeel, citroenschil en de suiker, mix het tot het een egale, gelige massa word. Voeg er nu bloem bij en mix het goed door elkaar. Doe er olie, water en bakpoeder bij en mix vervolgens op de hoogste stand voor ongeveer 5 minuten.

Mix het eigeel tot dat die goed stijf is. Meng met een spatel het eiwit met de eigeel mix. Niet te veel roeren en absoluut niet mixen, zo krijg je ingezakte cake. Doe de cakemix in de bakplaat en bak het in voor ongeveer 25 minuten (verschilt per oven, dus houd het goed in de gaten).

Tip: zorg dat de cake is afgekoeld voordat je het in blokjes gaat snijden.

Snijd de cake in vierkantjes van ongeveer 4 cm. Laat de chocola smelten in melk en boter en haal het vervolgens van het vuur. Leg alvast in een andere kom de kokos klaar. Dompel nou het blokje cake goed in de chocolade glazuur. Even goed laten uitlekken en dan goed door de kokos heen rollen. Herhaal dit tot dat je alle cake blokjes hebt gehad.

Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat jullie koken/bakken van mijn blog, dus vergeet niet @bysan.nl__ en #bysannl te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *