Recept: Witlof ovenschotel met kaas

Een lekker makkelijk ovengerecht die je zelfs een dag van te voren kunt voorbereiden. Ideaal als je weinig tijd hebt! Een van mijn favorieten ovengerechten!

Dit heb je nodig:

  • 1 kg aardappels
  • 6 stonken witlof
  • Roomboter
  • 150 ml melk
  • 2 el mosterd
  • 12 plakken kaas
  • 12 plakken achterham
  • Peper
  • Zout

How to:

Verwarm de oven alvast voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd deze in kleinere stukken, want zo koken ze sneller gaar. Kook de aardappels ongeveer 20 minuten in gezoet water. Maak ondertussen de witlof schoon: snijd de onderkant eraf, haal de buitenste bladeren er af, snijd de de witlof door midden en haal de harde kern er uit. Kook de witlof ongeveer 3/4 minuten in een pan met water. Giet de witlof af en laat het goed uitlekken.

Ondertussen zijn de aardappels ook gaar, giet deze af en stamp het met melk, boter en mosterd tot een lekker smeuïge puree. Breng de puree op smaak met wat peper en zout. Vet de ovenschaal in en verdeel de puree over de ovenschaal.

Leg op een snijplank een plak kaas, daar overheen een plak ham en wikkel hiermee de witlof in. Leg de gerolde rolletjes naast elkaar over het puree heen. Doe het gerecht ongeveer 25 min in de oven en geniet!

Tip: Je kunt dit gerecht makkelijk een dag van te voren klaarmaken, bewaar hem wel koel tot de tijd dat je het wilt afbakken.

|| Baktijd: 25 min. || Temperatuur: 200 graden ||


Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *