Chocolademelk met kaneel-sinaasappelroom

Chocomelk is het drankje dat bij Sinterklaasavond hoort. Zelf vind ik het aller lekkerst als het drankje warm is, maar het schijnt dat je het ook zo gewoon koud kunt drinken. Deze variant is extra speciaal want hij is lekker kruidig door zelfgemaakte room on the top.

Dit heb je nodig:

  • 3 bekers chocomelk
  • 250 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 1 tl kaneel
  • 1 el geraspte sinaasappelschil

How to:

Verwarm de chocomelk voor. Voeg ondertussen alle ingrediënten toe aan de slagroom en klap deze stijf. Doe lekker een grote schep boven op de beker met chocolademelk en bestrooi het met kaneel.

Let op: hoe meer kaneel, hoe donkerder de room.

Tip: Je kunt ook de chocolademelk zelf maken door de cacaopoeder (2 el), suiker (1 el) en een scheutje melk tot een papje te roeren. Schenk vervolgens hier de kokende melk (200 ml) overheen en roer het goed door. Je chocolademelk is klaar!

Mijn persoonlijke voorkeur gaat naar gekochte chocolademelk want deze vind ik veel meer smaak hebben.

Chocolademelk met kaneel-sinaasappelroom

Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge