Witlof rolletjes met ham en kaas

Mijn kind maakt dit recept zo vaak. Ik weet niet waar hij hem vandaan heeft, maar echt ik kan mij de schompes in eten. Ook dit recept wil ik graag tussen mijn favorieten hebben, dus here we go


Dit heb je nodig:

  • 1 kg aardappelen
  • 6 stonken witlof
  • 2 el mosterd
  • 20 gr boter
  • 200 ml melk
  • 12 plakken kaas
  • 12 plakken ham

How to:

Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de aardappels en snijd ze in stukken zodat ze sneller garen. Kook de aardappels gaar in gezout water. Snijd ondertussen de onderkant van het witlof er af en snijd het witlof in de lengte door midden. Verwijder de harde kern en de verkleurde buiten bladeren. Kook het witlof ongeveer 3 a 4 minuutjes in een pan met zout water. Giet het witlof af en laat het goed uitlekken. Giet de aardappelen af, doe er boter, melk en mosterd bij en stamp dit tot grove puree. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verdeel de puree over gehele ovenschaal.

Leg een plak kaas, een plak ham op elkaar en wikkel een helftje witlof erin. Herhaal dit tot dat alle witlof gerold is in ham en kaas. Leg de rolletjes naast elkaar in de ovenschaal gevuld met puree. Bak dit ongeveer voor 20 minuutjes goudbruin.

Tip: Dit gerecht kan je prima eerder op de dag al maken en even afgedekt in de koelkast bewaren. ‘s Avonds bak je hem alleen nog die 20 minuutjes af.

 Witlof rolletjes met ham en kaas
Share:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge