Tip: Maak je wc schoon met een vaatwastablet!

 

Toilet schoonmaken is niemand zo gek op. Het kost een hoop tijd en kalkresten hopen zich gauw op, wat ook weer moeilijk is om weg te krijgen. Dankzij Tiktok ben ik er achter gekomen dat dit een stuk makkelijker kan! Jawel, met een vaatwastablet!

 

Schoonmaken van het toilet

Wat is er nou heerlijker dan beloond worden met geen fris ruikend, glanzend toilet?  In mijn beleving is dit meest vieze plek van het huis. Daarom word het toilet bij ons thuis meerdere malen per week onder handen genomen.

Vroeger was ik een grootgebruiker van chloor voor het schoonmaken van het toilet. Sinds ik in de zorg werk, heb ik geleerd dat chloor niet schoonmaakt en ontkalkt maar dat het puur voor desinfectie is. En zelfs dan word het afgeraden om het dagelijks te gebruiken. Ook ontkalkt chloor niet, dus dan krijg je alsnog zo een vies kalkrandje in het toilet.

Waarom een vaatwastablet in je toilet doen?

 Na een onderzoek geïnspireerd door een Tiktok filmpje,  ben ik er achter gekomen dat er verschillende manieren zijn om dit trucje te laten werken.

Snelle dagelijkse oplossing: los het vaatwastablet op in het toiletwater en maak je toilet schoon met de wc borstel.
Bij hardnekkig kalk/urine aanslag: doe handschoenen aan en ga met de vaatwastablet langs de rand of plekken waar de aanslag zit. Je gebruikt dus de vaatwastablet als een soort van ’schoonmaakspons’. Borstel het toilet nog eens na, na deze handeling en trek door.

Was uiteraard goed je handen na het schoonmaken van het toilet, ondanks dat je handschoenen draagt. Smeer ze daarna lekker in met een voedende handcreme. Schoonmaakmiddelen drogen namelijk je huid uit.

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.