6 tips om stress te verminderen

Helaas leven we in een echt stressvol periode. Toch doe ik dagelijks mijn best om die stres te verminderen, in ieder geval voor mijzelf en de kids. Ik probeer vaker te ontspannen en dingen los te laten. Vandaag deel ik 5 tips met jullie.

 

 

 

Ruim op! 

Er word gezegd: opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. En zo is het maar net! Ik merk aan mijn zelf dat ik pas kan ontspannen als sowieso mijn woonkamer en keuken opgeruimd zijn ’s avonds. Ik erger mij namelijk dodelijk aan rommel om me heen en kan zo niet ontspannend op de bank neerploffen. De rest van het huis fix ik in de middag voordat de kids naar bed gaan. Ook stofzuig ik elke dag (een paar keer, want ja Jayson haha) en dweil ik om de dag.

Offline.

Ik ben gek op Instagram en qua social media breng ik daar ook het meeste tijd op door. Toch probeer ik overdag als ik met de kids ben zo min mogelijk op social media te gaan. Ik maak wel foto’s, want ik ben gek op herinneringen maken! Alleen plaats ik deze meestal veel later op de stories en/of mijn feed. Oh wat ook goed helpt is notificaties uitzetten! Ik merk dat dit mijn veel meer rust in mijn hoofd geeft. Ik kan me volledig focussen op de jongens en op mijn thuiswerk dag op het werk zelf.

Schrijf van je af!

Schrijven voelt namelijk net het uitspreken. Je bent je ei kwijt en kunt je weer focussen met een ‘schone gedachte’. Als ik weer eens overloop van stres, typ ik het van mijn af in mijn notities of op de laptop. En dan ook echt daadwerkelijk mijn gevoelens/mening etc. Het lucht zo op en op deze manier kan ik bepaalde dingen veel makkelijker loslaten en verwerken.

Kruiden en planten

Denk bijvoorbeeld aan kruidenthee zoals lavendel thee of kamille thee, maar er zijn nog veel meer kalmerende en rustgevende soorten thee. Mijn persoonlijke favoriet is kamille thee. Dit drink ook bijna dagelijks voor het slapen gaan. Kamille thee heeft namelijk een kalmerende werking op je lichaam/geest. Je zou ook Cbd olie kunnen proberen, maar hier heb ik persoonlijk geen ervaring mee.

Beweeg! 

Wanneer je hoofd overloopt met gedachten en je rusteloos gevoel begint te krijgen is het vaak heel moeilijk om te ontspannen. Je hoeft niet perse te gaan sporten, maar een stukje wandelen of fietsen is al een hele vooruitgang. Ga even bezig in de tuin, laat je hond uit. Focus je even op wat anders. Op deze manier worden je hersenen weer actiever en productiever in plaats van in een dipje te blijven hangen.

Geurdiffuser 

Net zoals kruiden hebben bepaalde geuren een kalmerende en happy werking op je lichaam/geest. Gebruik kruiden zoals lavendel, eucalyptus of een leuk mengseltje van kruiden, die je tegenwoordig bijna overal kan scoren. Of gebruik juist een geur die happy herinneringen voor je naar boven haalt. Experimenteer en kijk wat voor jou het beste werkt.

 

 

– Heb jij nog een handige tip, die voor jou ontspannend werkt?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.