Tips om je balkon gezellig te maken

De grootste uitdaging van een balkon is meestal de ruimte.. Balkons zijn over het algemeen niet heel groot en dan moet je nog geluk hebben dat je balkon ‘een nuttige indeling heeft’. En daar ga ik al de mist in met mijn balkon haha. Toch heb ik mijn best gedaan om het balkon zo gezellig mogelijk te maken. Hier onder een aantal tips!

  1. Start met je balkon opruimen. Ruim alle zooi op, gooi de dode planten weg. Veeg (ik stofzuig hem altijd haha) je balkon schoon. Op deze manier heb je een schone start en kan je beter zien met wat je kunt werken.
  2. Een leuk bistro setje of een op zijn minst een stoel/hangzak doet wonderen. Want wat is er nou fijner  dan lekker in het zomerse zonnetje te genieten van een koud drankje of een kopje koffie. Zelf ben ik gegaan voor een tuinbank met tafel. Zo heb ik toch twee zitplekken en een tafeltje. Daarbij is dit heel makkelijk in te klappen en kan je snel meer ruimte creëren indien dit nodig mocht zijn.
  3. Heb je net zoals ik een bonk beton als balkon hek, geef het een kleurtje of bekleed het met bijvoorbeeld rieten matten. Dit geeft gelijk een gezelliger uitstraling. Zelf heb ik mijn balkonstenen wit gesaust en de palen antraciet.
  4. Planten! Een must. Planten geven sfeer en toch een beetje gevoel van natuur als je tussen de stenen leeft. Tip: kijk naar hangbakken die je aan de buitenkant van je balkonreling kunt hangen of aan de plafond van je balkon. Zo kost het je niet geen ruimte aan de binnenkant van je balkon. Of ga voor verticaal tuinieren. Dit kost je geen grondruimte en ziet er ook nog eens leuk uit.
  5. Meestal hebben balkons een betonnen vloer. Persoonlijk vind ik dit kill en saai ogen. Dit kun je al gauw gezelliger maken met bijvoorbeeld een leuke vloerkleed voor buiten. Ik zelf heb er kunstgras liggen. Zo kunnen de kinderen lekker buiten spelen.
  6. Heb je een Frans balkon of zo een klein balkon dat je er eigenlijk niets mee kan? Dan kan je op zijn minst bij mooi weer de deuren open zetten. Zo heb je toch een beetje een buiten gevoel en krijg je frisse lucht/warmte binnen. Je zou eventueel ook een fijn stoeltje kunnen neerzetten in de deuropening en alsnog een beetje genieten.
  7. Hang ‘string lights‘ op. Dit geeft zo een leuk en gezellig sfeertje aan je balkon
  8. Wat ook leuk is, is een hangstoel! Als je een balkon boven je hebt zitten of een balkon met dak, kan je dit makkelijk doet. Bij de bouwmarkt verkopen ze verschillende haken die je het ‘dak’ kan bevestigen. Ook hier geldt: de vloer is vrij en dit oogt gelijk ruimer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.