5x budget tips voor boodschappen

Dat de boodschappen belachelijk duur geworden zijn, is ondertussen niemand ontgaan.. Het is eigenlijk te gek voor woorden hoe zwaar het financieel stukje van een normale burger word gemaakt.. In ons gezin houden wij van lekker en vooral vers eten, maar dit word steeds een grotere uitdaging dus. Ik heb mij de afgelopen tijd een beetje verdiept in ‘hoe te bezuinigen met boodschappen’ en deel hieronder mijn tips met jullie.

 

 • Let op de aanbiedingen en folder
  Elke zondag staan er nieuwe folders op de app genaamd ‘Reclamefolder’. Elke zondagavond ga ik de supermarkten folders af en kijk ik wat de aanbiedingen zijn. Soms zijn er aanbiedingen als 1+1 gratis of drie producten voor zoveel euro.. En als het langhoudbare producten zijn, kan je ook een voorraadje in slaan en het dus lang bewaren. Scheelt uiteindelijk een hoop geld!
 • Maak een boodschapenlijstje
  Bedenk van te voren wat je ongeveer wilt eten. Het handigs is eigenlijk als je weekmenu’s maakt. Zo heb je een ongevere schatting van wat je boodschappenkosten zijn en hoef je niet elke dag naar de winkel om een maaltijd te bedenken. Uit eigen ervaring is  spontaan rondlopen in de sumermarkt altijd een stuk duurder, want je haalt ook onnodige dingen mee.
 • Bezoek buitenlandse slagers
  Een kilo kip kost bij de supermarkt rond de €10, een kilo kip bij een bijvoorbeeld Islamitische slager, kost maar €5,99. Het is niet alleen goedkoper, het is ook veel lekkerder en verser! Zo koop ik altijd aan het begin van de maand gehakt, kip etc, en deze verdeel ik in zakjes van 250 gram en leg het in de vriezer. ’s Ochtends haal je het uit de vriezer en is het tegen het avondeten alweer ontdooit. Scheelt je centen in aanschaf, maar ook ritjes naar de winkel waar je toch nog onnodige dingen koopt.
 • Koop hele groente in plaats van voorgesneden
  Bijvoorbeeld een kilo prei is net zo duur als een zakje voorgesneden prei. Uit een kilo prei kan je meerdere gerechten halen, dan uit een zakje. Zo is het eigenlijk met alle groente. Hoe handig is het ook als je reserve groente zoals bloemkool, wortel etc in huis hebt, om een random gerecht of soepje te maken.
 • Groente uit een potje of de vriezer
  Groente uit potje of de vriezer is veel goedkoper, maar bevat net zo veel vitamines. Ondanks dat ik liever mijn eten vers heb, zijn wij ook wel potjes gebruikers. Het is handig voor als je haast hebt of inspiratieloos bent en het scheelt een hoop in je portomonee!

 

 

 • Wat is jouw ultieme budget tip voor booschappen? 
Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.