Dit heb je nodig:
- 0,5 kg pompoen
- 100 gr roomboter
- 175 gr bostogne koek
- 600 gr MonChou
- 150 gr suiker
- 1 zakje vanille suiker
- 2 tl speculaaskruiden
- 2 eieren
How to:
Snijd de pompoen door midden, schep met een lepel de draden en de pitten uit de pompoen. Snijd het vruchtvlees in blokjes. Kook de pompoen ongeveer 10 a 15 minuten gaar. Giet de pompoen af en laat dit goed uitlekken. Wanneer de pompoen een beetje afgekoeld is, pureer deze met de staafmixer en laat het verder afkoelen.
Verwarm ondertussen de oven voor op 150 graden.
Weeg 275-300 g pompoenpuree af.
Smelt in een steelpan op laag vuur de boter. Plet de koekjes fijn in een open zak (met een deegroller) en schep ze door de boter. Leg op de bodem van de springvorm een vel bakpapier en sluit de vorm. Schep het koekmengsel op de bodem en druk stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet in de koelkast.
- Klop met een mixer of in de keukenmachine de roomkaas met de suiker, vanillesuiker en koek- en speculaaskruiden glad. Klop er een voor een de eieren door en ten slotte de pompoenpuree. Schenk het beslag over de koekbodem en strijk glad.
- Bak de taart in de voorverwarmde oven in 50?55 min. goudbruin; de bovenkant begint stevig te voelen maar de taart is vanbinnen nog zacht en romig. Laat de cheesecake afkoelen tot kamertemperatuur en zet vervolgens nog 1-2 uur in de koelkast om stevig te worden. Bestrooi de taart met verkruimelde speculaas. Snijd de taart met een nat mes in mooie punten en geniet!
Tip: Als topping gebruikte ik stukjes marshmallows. Deze zou je ook een beetje kunnen roosteren met een brandertje.
Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat jullie koken/bakken van mijn blog, dus vergeet niet @bysan.nl__ en #bysannl te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram