Recept: wafel rolletjes (oblande)

Alweer een Servisch recept voor jullie! Dit keer niet de originele, maar een snelle versie. Je weet wel, zo een: onverwachte visite, wat zet ik nou op tafel!?


Niemand kan zo lekker koken als mijn oma dat kon en mijn moeder kan! Ik ben gek op Servische keuken, maar geen enkele restaurant of wie dan ook, kan tippen aan hun maaltijden en koekjes!

Dit heb je nodig:

  • Een pak dunne wafels (te koop bij een Turkse winkel)
  • Een pot chocoladepasta
  • Gemalen nootjes/kokos/gemalen biscuitjes
  • Vochtig theedoek
  • Huishoudfolie

 

How to:

Leg een wafelblad en leg deze op een vochtige theedoek, zo dat die zacht word en makkelijker te rollen is later. Doe ondertussen chocoladepasta in een pan en zorg dat deze vloeibaar wordt. Blijf wel roeren, want het kan snel aanbranden. Laat de chocoladepasta heel iets afkoelen en doe er dan gewenste topping doorheen. Ik doe meestal gemalen hazelnoot en geraspte kokos.

Smeer dit goed uit op de ondertussen zacht geworden wafelblad. Wanneer je de wafelblad goed ingesmeerd heb, rol de wafel op met behulp van de vochtige doek waarop die lag. Wanneer je de wafel helemaal opgerold hebt, wikkel het dan in met huishoudfolie en leg voor een paar uurtjes in de koelkast.

Wanneer de wafelrol op gehard is, snijd hem in plakken en geniet!

 

 

 


Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat jullie koken/bakken van mijn blog, dus vergeet niet @bysan.nl__ en #bysannl te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram

Delen:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.