5x Food budget tips

Het leven is al duur genoeg als je alle vaste lasten hebt betaald, maar dan ben je er helaas nog niet. Er moet nog gegeten worden en moeten er allerlei andere uitgaves gedaan worden. Ik ben er van overtuigd, dat overal waar je op kunt besparen, je het gewoon moet doen. Dit maakt namelijk ruimte voor andere leuke dingen. Sowieso ben ik tegen voedselverspilling en probeer ik het zo veel mogelijk te voorkomen.

 • Markt
  Haal eens een keer groente en fruit op de markt in plaats van in de winkel. Ga je aan het einde van de dag, dan scheelt het nog een stukje van de prijs. Kraamhouders willen natuurlijk zo min mogelijk naar mee naar huis sjouwen en maken nog aantrekkelijker prijsjes.
 • Boodschappen
  Ga nooit met honger boodschappen doen. Geheid dat je met veel meer (onnodige) dingen thuis komt dan wanneer je dit met volle maag doet.
 • Klikjesdag
  Houd minimaal een keer in de week klikjes dag. Kijk in de groente la wat je nog aan groente hebt, gebruik je fantasie en maak er wat lekkers van. Hier probeer ik graag nieuwe salades uit of een schotel met de klikjes. Fruit kan je gebruiken voor een lekkere smoothie.
 • Crackes
  Heb je zin in een filmavondje, maar je hebt geen crackers in huis? Rooster even wat gewoon brood en snijd deze in stukjes. Heerlijk, maar budgetproof!
 • Seizoens groente en fruit
  Persoonlijk vind ik groente en fruit aardig duur. Uiteindelijk moet je het toch kopen, want gezond eten is belangrijk. Om zo min mogelijk uit te geven raad ik je aan om seizoensfruit en/of groente te shoppen. Dit scheelt enorm met apart en/of exotisch fruit bijvoorbeeld.

Heb jij nog bespaar tips voor mij?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.