Een simpele maar oh zo lekkere basis recept voor de wafels! Met dit recept kan je de wafels verder een draai geven naar je eigen wens. Door ze bijvoorbeeld met stukjes chocolade te maken etc.
πΏππ© πππ ππ π£π€πππ:
β’ 250 gr bloem
β’ 1 zakje bakpoeder (15 gr)
β’ 1 zakje vanillesuiker (8 gr)
β’ 50 gr suiker
β’ 1 snufje zout
β’ 2 eieren
β’ 500 ml melk
β’ 2 tl vanille extract
β’ 100 gr gesmolten boter
β’ olie/boter voor op de plaat
ππ€π¬ π©π€:
β’β’ Verwarm de wafelijzer terwijl je het beslag maakt
Laat de boter op een lage stand/vuur smelten in een pan.
Meng de bloem, bakpoeder, vanillesuiker, suiker en zout in een grote kom.
Klop in een aparte kom eieren los. Voeg hier de melk, vanille extract en gesmolten boter aan toe. Meng het goed.
Gooi nu de natte ingrediΓ«nten bij de droge ingrediΓ«nten toe. Meng dit tot een glad beslag.
Giet het beslag met een soeplepel in de wafelijzer. Bak de wafels ongeveer 5 a 6 minuten. Dit verschilt natuurlijk per wafelijzer, ik kijk meestal af en toe. Als ze goudbruin zijn haal ik ze eruit.
β’ πππ§π«πππ§π©ππ₯:
Serveer de wafels met verse aardbeien, slagroom of poedersuiker. Je mag natuurlijk elke topping gebruiken die je zelf lekker vind!