Deze 8 planten overleven het makkelijk in de badkamer

Mijn motto is: hoe meer planten in huis hoe gezelliger! Echt, ik kan ze oneindig kopen en er echt van genieten. Ik heb ze zelfs in mijn badkamer staan, want dat maakt het zo veel gezelliger! De badkamer is vaak wel een moord voor plantjes, maar toch zijn er een aantal die er wel tegen kunnen.

Orchidee

Wist je dat Orchidee het prima kan doen met alleen wortels in een vaas of hangend, zonder potgrond? Als de wortels maar genoeg vocht krijgen. Dat maakt Orchidee een ideale plant voor in de badkamer! En daar naast zijn ze verkrijgbaar in vele soorten en kleuren en fleuren ze letterlijk elke ruimte op.

Aloe Vera

Aloe Vera is en super sterke plant. Hij is niet kieskeurig waar je hem neerzet en heeft eigenlijk heel weinig water nodig. Wat ook handig is, is dat de sap van Aloe Vera voor veel dingen gebruikt kan worden. Je kan er bijvoorbeeld een lekkere scrub of gezichtsmasker mee maken.

Vrouwentong

Een van de makkelijkst planten die er zijn, vind ik! Ze doen het goed op hoge luchtvochtigheid, hebben niet al te veel water en licht nodig. Wel zijn ze mega handig want ze filteren de lucht in je badkamer.

Drakenplant

De Drakenplant is een hele makkelijk plant die het zelfs bij weinig verzorging heel goed doet. Ideaal als je van planten houdt, maar niet al te veel omkijk wilt hebben. Deze plant kan snel bruine vlekken krijgen op de bladeren als de luchtvochtigheid niet goed is Maar in de badkamer is de Drakenplant op de juiste plek, door hoge luchtvochtigheid zal de plant niet bruin worden.

Varen

De Varen is gek op indirect licht en hoge temperaturen. De badkamer is daarom de ideale plek! Varen is niet alleen mooi maak ook super handig, want hij haalt schimmel en onzuiverheden uit de lucht. Je kan hem leuk neerzetten maar hij ook mega leuk om op te hangen.

Klimop

Klimop kun je vinden in mega veel soorten en maten. De meeste mensen kennen dit plantje als een klimop in de tuin, maar hij kan ook prima binnen leven. Het belangrijkste is dat die een mooi plekje krijgt waar die kan hangen of klimmen.

Graslelie

De meeste mensen kennen deze plant als ‘Spinnenplant’. Deze plant is alles behalve kieskeurig wat zijn plek betreft. Hij doet het net zo goed in de felle zon, maar ook in de schaduw, ideaal! Enige wat wel heel belangrijk is voor de Graslelie is dat die genoeg water krijgt. Ik geef die van mij zo een 2 a 3 keer per week water en die doet het toppie. Wat ik heel leuk vind aan Graslelie, is dat er heel snel nieuwe plantjesaan groeien. Deze kun je voorzichtig er af halen, in een nieuw potje stoppen en dan heb je zo weer een nieuwe leukerd in een andere ruimte in huis!

Lepelplant

Dit plantje is dan weer wel wat moeilijker. Hij heeft onwijs veel water nodig. Geef je hem niet voldoende water, dan gaat die al gauw hangen. Gelukkig trekt die zo weer bij als je niet te lang wacht, maar ik zou dat niet te vaak doen. Ook moet je hem niet in te felle zon zetten, word die ook niet zo vrolijk van.

Hou jij van planten?

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.