Mijn oudste is stapel op Gnocchi met spruiten en eet het het liefst elke dag. Voor de 1000ste keer zouden we dus gnocchi eten, maar ik wou graag iets nieuws uit proberen. Luka stond er voor open en zo gingen we op zoek naar inspiratie. Het werd dus gnocchi met kip en pesto, maar dan met onze eigen twist.
Dit heb je nodig:
- Olijfolie
- 1 kg gnocchi
- 300 gr kiphaasjes
- 250 gr Cherry tomaatjes
- 250 gr spekreepjes
- 300 gr sperziebonen
- 95 gr Pesto
- 100 gr veldsla
How to:
Verhit 3/4 van de olijfolie in de pan. Bak de gnocchi ongeveer voor 10 a 12 minuten op niet te hoog vuur. Schep het regelmatig om en breng het op smaak met zout en peper. De gnocchi is klaar wanneer die goud bruin begint te kleuren.
Verhit ondertussen de overige olie en bak de kiphaasjes en spekreepjes gaar. Neem de kip uit de pan en laat het eventjes afkoelen. Als de kip is afgekoeld is trek het met twee vorken uit elkaar. Zorg dat je kleinere draadjes krijgt in plaats van bonkjes vlees. Meng de kip met 2 el pesto.
Maak de sperziebonen schoon en snijd ze door midden. Kook de sperziebonen ongeveer 2 a 3 minuten en giet ze goed af.
Meng de gnocchi met de rest van pesto. Snijd de cherry tomaatjes door midden. Meng nu de tomaatjes, sperziebonen, kip en veldsla met de gnocchi. Breng het op smaak met peper en zout.
.
.
.
Ik vind het altijd erg leuk om te zien wat jullie koken/bakken van mijn blog, dus vergeet niet @bysan.nl__ en #bysannl te gebruiken als je een foto plaatst op Instagram