Voorjaars schoonmaak tips!

Het zonnetje schijnt weer heerlijk en ik krijg er echt lente kriebels van. Ik word er actiever van en krijg dan altijd zin in een grote schoonmaak.

Tuurlijk maak ik elke week schoon, sommige dingen zoals wc en de vloeren dagelijks, maar een keer in de 2/3 maand pak ik het huis grondig aan. Dit houdt in dat ik alle meubels aan de kant schuif, alle kastjes uitmest en zo voort. Vandaag deel ik met jullie een aantal schoonmaak tips.

Voorjaar- schoonmaak tips

  • Lap je ramen niet wanneer de zon schijnt, zo krijg je gestreepte ramen. Het beste is ’s ochtends vroeg of later op de middag wanneer het zonnetje niet meer zo vel schijnt.
  • Is je Glassex op? Geen paniek! Een scheutje afwasmiddel en warm water zorgen voor net zo mooie schone en streeploze ramen.
  • Hang je dekbed geregeld uit in het buitenlucht wanneer de zon schijnt. Op deze manier voorkom je huismijt, want de huismijt gaat dood door UV-stralen.
  • Verwijder stof altijd eerst droog en sop daarna het gene nat. Doe je het eerst met een nat doekje, blijft er veel meer viezigheid plakken dan wanneer je eerst droog gaat afstoffen en daarna soppen.
  • Was je dweil altijd op 90 graden in de wasmachine. Op deze manier dood je alle bacteriën. Gebruik een dweil ook nooit tweede keer zonder dat je hem gewassen hebt.
  • Gebruik altijd rubber handschoenen wanneer je je wc aan het schoonmaken bent. Werk ook van boven naar beneden. Zo voorkom je het verspreiden van bacteriën.
  • Vervang je stofzuiger zak niet pas als die op knappen staat. Als een stofzuigerzak propvol is, pakt die veel minder goed stof en troep op.
  • Draai je wasmachine geregeld leeg, zonder was dus, op 90 graden met een scheutje schoonmaak azijn. Zo voorkom je een vieze wasmachine en stinkende kleding na het wassen.
  • Schuif geregeld je meubels een stukje naar voren en stofzuig/dweil ook daar onder en achter. Het zal je verbazen wat je allemaal onder een kast of bank vind 😉

Kom je volgende week weer terug? Dan deel ik mijn favoriete schoonmaak middelen en geloof me, er zitten er een paar budget wonderspulletjes tussen 🙂

Delen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.